יום שלישי, 10 בספטמבר 2013

אוי מה יהיה?

כן, אוי מה יהיה עם כל היין וכל מה שקורה סביבו, טוב זה לא יהיה, שנת 2013 מסתמנת כשנה הכי פחות טובה ליין הישראלי, לא שהבציר רע, אלא כל המהפך מסביב והרעה החולה שהורגת את היין הישראלי בטרם הגיעו לבגרות.
כבר היום יש יקבים שלא יעשו יין, יקבים שיעשו יין בכמויות מצומצמות, יקבים נסגרו ויש כמה על סף סגירה, יש סטוקים עצומים במרתפים, יש חברות ענק שדוחפות לגרון יין סוג ד ומטה......., המחירים משתוללים והאיכות יורדת עד לרמת איכס מזוקק.
ולמרות הכל לא קם מישהו עם ביצים מספיק גדולות להגיד עד כאן, נגמרו החגיגות, מהיום יש רגולציה, יש פיקוח ויש הכוונה.
לנטוע אלפי דונמים של גפנים שיתנו טונות של פרי שממנו יכינו יין נחות, זה פיתרון?
להוציא יין ששכב 3 חודשים בבקבוק לשוק עם רמת חומציות שגורמת נזק בלתי הפיך לושט, זה מקצועי?
לקנות יקבים ולמכור את היין 4 במאה יחד עם סודה, קולה ומיץ תפוזים, זה שווה?
לתת לכל מיני חאפרים סטוקים שהשד יודע איפה אוחסנו ולמכור יין ישראלי במחיר מציאה?


למה?

כי אנחנו ישראלים, כי אנחנו שיכללנו את תרבות "הסמוך", "יהיה בסדר", "אני יודע הכי טוב", לכדי רמת אומנות, כאשר בשורה התחתונה שניים משלמים את המחיר: היקב והקונה.

אני כולי תיקווה שיבוא היום במהרה וימצא פיתרון, אחרת יקרו שני דברים: הענף יקרוס ורק הגדולים ישרדו או שאנחנו נחזור לשתות הוק בסודה........



שנה טובה וחתימה טובה!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

יין קינוח, לא רק לקינוח

חברי הקרובים יודעים שיש לי פטיש קשה ליינות קינוח, אותם יינות מחוזקים, מתוקים, לבנים או אדומים, מהארץ או מחו"ל, אני גם הגדלתי לעשות ואכ...