יום רביעי, 17 באפריל 2019

פסח כבר פה

כמויות היין שמוצאות לשוק טרום חג פסח הן אסטרונומיות, החל ב 4 במאה, יינות שולחן כאלה שלא עוברות אצלי את סף הבית וסליחה על הפלצנות וכלה במפלצות מחיר שגורמות לידיים לרעוד בזמן שנוגעים בפקק.
אבל אנחנו ובמיוחד אני לא משתוללים ורוצים יין טעים במחיר טעים לכיס.
עכשיו צריך להחליט, יין מיקב גדול או מיקב בוטיק קטן, אז אני מעדיפה את הקטנים, אבל גם יש יקב אחד שהוא גדול מאד אבל נותן ליינות שלו אהבה וגם המחיר סביר ונגיש, זהו יקב תשבי, גולן תשבי משקיעה מחשבה ולב  ביינות וגם המחיר מאד מאד סביר, מומלץ במיוחד הסוביניון בלאן והגוורץ יינות של 55 שקל ושווים כל לגימה, אפשר לעלות גם ליינות מכרם יחידני וב 150 שח אפשר לקבל את החג, במיוחד עם מלבק 2012 מגבעת עדה.

אם בכשרות חשקה נפשכם ובא לכם משהו מיוחד, אז שני יקבים קטנים יעשו לכם חג שמח , מדובר פה בשני חברים אחד מראש העין והשני מהוד השרון, שלוקחים  גם ענבים במשותף והכי כיף לשתות ולהשוות, יקב אפק של אהרון ג'לאח ויקב גיתו של מלכיאל הדרי, יקב ג'לאח נוטה להיות חצוף יותר, נועז, עם דגש על טעמי פרי מובהקים גם בלבנים וגם באדומים
לעומתו יקב גיתו מתון יותר, עולם ישן תוספות של קרמל וקפה ועדינות ביין, אבל שני היקבים הללו יכולים לתת לכם חג שמח באמת
ואם כשרות לא מעניינת אתכם אז ליקב אלונה יש מה להגיד בנדון, הסוביניון בלאן הראשון שלהם עבר בהצלחה רבה את מבחן הטעם שלי  ושל עוד כמה, זה בטוח, גם האדומים שלהם שמכילים חוץ מהלב הטוב של בעלי היקב, משפחות רבאו ואזולאי, המון פרי על סף הבשלות ומאים יכולת התיישנות מרשימה, כאשר בעיני הבלנד של קברנה פרנק ומרסלאן היה מושלם, חצי שעה פתוח והוא יראה לכם את הירח, ארומות של פירות יער עם מעט קרמל, מרירות קלה שמעדנת את טעם הפרי ושולחת חיוך לפנים

יקב טרה נובה במושב כנף הפך ליקב הבית שלי במקביל לכמה אחרים, תעזבו את המיקום הנהדר שלו ולכו לקפוץ ראש לחבית הקריניאן ותחשבו שהגעתם לגן עדן, את הבלנד נועם תשאירו בשבילי...או בעצם לכו תקנו ותשתו אותו ואז תבינו למה אני אוהבת אותו, יין סוד

עוד יקבים שהייתי רוצה לראות בכל בית ולא רק בחגים, הם יקב הר אדר עם שרדונה שנשמר מעולה לאורך שלוש שנים וגם לאדומים שלהם לא חסר במיוחד CSM
יקב 3 גפנים עם הברברה המיוחד שלו שכמעט ולא ראה עץ, יקב נעמן במיוחד עם הסגול עמוק שלו,יקב אדם של אורנה לב שעושה פלאים בחביות והקברנה פרנק שלה שעדיין לא מוכן לשתייה מראה ניצני גאונות, יין מאד מאד עמוק בטעמים, מתחיל בפרי לא בשל ולא בוסר, עולה לשלב טעמי השוקולד המריר מהזן המשובח ומסתיים בקפה, כזה  של הביוקר שמוציא אנחה

בקיצור יש לנו הרבה חגים והרבה יין משובח לשתות, אז צאו לטייל ביקבים, אני בטוחה שזה יעשה לכם טוב וגם לתרבות היין שלנו

חג שמח!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

יין נשי בגולן

 נשים יינניות זה לא דבר חדש בעולם, בארץ  יש עוד הרמת גבה למרות שיש ולא מעט נשים יינניות, כמה מהן בעלות יקב משלהן? לא הרבה, אפשר להזכיר את צי...