יום שבת, 13 ביולי 2013

יקב סומק - יש דברים נסתרים

יקב סומק הוא יקב של בעל ואישה מזכרון, הוא חקלאי והיא נסעה ללמוד יינות באוסטרליה ולפני 10 שנים הקימו יקב.
הענבים באים מתת חלקות שנמצאות בבעלות משפחתו של ברק, את הכמויות הגדולות מוכרים ליקבים הגדולים ומסתפקים כמויות קטנות ואיכותיות ליקב שלהם שמייצר עד 13 אלף בקבוק בשנה, 15 זנים שונים מגדלים ברק והילה, אבל לא כולם נכנסים בשערי היקב, אולי בעתיד.....
לטעמי הזן המככב של היקב הוא הקרניאן, לא רבים היקבים שעושים ממנו יין זני ועוד כזה שמתיישן טוב, האם בגלל הגפנים הבוגרות? הטרואר? ואולי בזכות ידי היננים? מיד נרחיב עליו.....

בטעימה האחרונה טעמתי את הרוזה שעשוי מבלנד של גראנש וסירה, שאכזב למרות צבע מבטיח, הוא היה חסר גוף לחלוטין.
שרדונה 11, גם הוא פוספס, בהתחלה הוא הזכיר משהו בסגנון שבלי, אבל נעלם ונאלם חיש מהר....
באדומים כבר הייתה עדנה:
אדום 10  -  בלנד של סירה, קרניאן ומורבדר, כאשר הסירה שולטת בריח, שנה חבית ו 18 חודש בקבוק, בלנד קליל  עם סיומת קצרה מידי וחבל, אבל בהחלט עשה חשק לסטייק.....
סירה 09 -  שנתים בחבית, מאד מבטיח, הרבה פלפל באף, בפה יש פרי קצת בוסרי, עדיין טאני, לחדרר היטב לפני שתיה או לשתות אותו בעוד שנתיים.
קריניאן- 08 - מכרם בת 50 שנה ללא טיפול, מעט טחוב באף בתחילה, אחכ באו הצימוקים, פה עמוס בטעמים של פירות קיץ, משובח ביותר, לקנות ולשכוח לעוד חמש שנים.
קריניאן 05 - מהר לקנות ולשתות, אמנם 15% אלכוהול נותנים בומבה באף בהתחלה, אבל אח"כ היין מעודן, נקי ומאוזן.
בקעת הנדיב 07 - לפני שאספר לכם על היין, גילוי נאות, קיבלתי במתנה  את ה04 והוא ממש לא ערב לחיכי, הוא היה גס, חומצי נורא, מר ועם סיומת קצרה, לכן חששתי מה 07, שהפתיע אותי לטובה, בלנד של קב"ס, מרלו, קברנה פרנק ופטיט ורדו, שששודכו להם יחדיו טרם כניסתם לשנתים חבית ושלוש שנות בקבוק, יין בעל גוף, עם ריח עוצמתי של פלפל וטבק, בפה עלו טעמי שוקולד ופרי, סיומת קצרה מידי לטעמי, אבל בהחלט יופי של יין, יעשה טוב לקדירת בשר חורפית, כי הוא כבד ומורכב.

ברק והילה, הרבה בהצלחה,מחכה לטעום דברים חדשים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

יין קינוח, לא רק לקינוח

חברי הקרובים יודעים שיש לי פטיש קשה ליינות קינוח, אותם יינות מחוזקים, מתוקים, לבנים או אדומים, מהארץ או מחו"ל, אני גם הגדלתי לעשות ואכ...