יום שבת, 26 באוקטובר 2013

הרבה יין מעט זמן

הרבה זמן כבר לא כתבתי את הבלוג וזה לא בגלל שלא שתיתי יין, אלא שבין חיפוש עבודה לחיפוש עבודה בטירוף פשוט לא היו הכוחות לכתוב.
תם בציר 2013, אכזבה גדולה, לא בגלל שהבציר עצמו לא היה טוב או יבול דל, להיפך יבול מצויין אבל הרבה יקבים לא בצרו השנה, וחלקם בצרו מעט מהרגיל, המון פרי נשאר יתום, מחסני היקבים מלאים בסחורה שמחכה לימים טובים יותר, שיבואו כבר.......
אבל לשתות שותים וחייבים לשתות אחרת על מה נכתוב?


בן חיים קברנה פרנק 2011 רזרב, 18 חודש חבית, מכרם באזור הר מירון, היין עדיין לא מוכן לשתיה, הוא משחק בפה באף ובפה וכל רגע משתנה, לוקח לו הרבה זמן להוציא את הריחות הוניליים של העץ וחייבים לאוורר אותו שעה לפחות, יין מצויין להשכבה.

קריניאן 09 של יקב זימנבודה, אחד הטובים שיש בשוק מהזן הזה, יין מאד נקי ומאוזן, גם עכשיו הוא עדין מעט סגור, הענבים מאזור זכרון, זה יין שדורש אוכל

אלונה עגול 09 בלנד של  50% מרלו ,20% שירז, 17% קברנה פרנק ו 13% קברנה סוביניון. זה הזמן לשתות אותו, מוכן לשתיה, באף יש ריחות דבשיים מתובלים, בפה יש כמות נכבדה של שוקולד, דבש וחמאה, מוצלח מאד

שיראז 09 של יקב אייל -  קצת שונה, מלא בטעמים מינרליים, אף שונה מאד מהפה, יין לעיס, טיפה חריפות בסיום, נמצא בשיא שלו.

דומיין נטופה, גליל 2010, בלנד של סירה ומורבדר, יין מאד צרפתי, כבד, מאוזן אבל לא מוכן לשתיה, אלא אם הוא נפתח שעה פלוס לפני הלגימה, יותר מידי עץ לטעמי.



תודה ולהתראות

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

יין קינוח, לא רק לקינוח

חברי הקרובים יודעים שיש לי פטיש קשה ליינות קינוח, אותם יינות מחוזקים, מתוקים, לבנים או אדומים, מהארץ או מחו"ל, אני גם הגדלתי לעשות ואכ...