יום שלישי, 4 בפברואר 2014

אויר הרים צלול כיין, הרבה יין

היה לי העונג לחבור לאילנית צמח, שעוסקת  בליווי יקבים והקמת מרכזי מבקרים ביקבים באזור הרי יהודה, קבלתי על קצה המזלג טעימה ממה שמסתתר בהרים הקסומים הללו, שמניבים ענבים טובים ואנשים טובים לצידם.

בתור מי שלמדה מהמאסטר האגדי רוני ג'יימס ז"ל, על הטרואר בכלל ועל טרואר מקומי בפרט ומתגעגעת למעיין הידע והיין שנגדע באיבו, האזור בו היינו לא זר לי, אבל חלק מהיקבים שקיימים שם היו רחוקים לצפונית שכמותי.

באזור יהודה, חבל עדולם, עמק האלה נמצאו גתות רבות המסמלות יותר מכל על תרבות יין ששגשגה והיום יש מספר נאה של יקבים גדולים כקטנים שמנסים לשמר את ההיסטוריה.

וכך ביום אפרורי וקר נסענו להתחמם ביקבים, לא בכולם, אבל  דגמנו חלק וחלק ישאר לפעם הבאה.

 

יקב סוסון ים -  במושב בר גיורא

היקב ותיק והיינות שלו שומרים על קו אחיד למשך שנים עם שינויים קטנים ותוספות שזאב דוניה מקפיד להכניס כדי לשמור אותנו במתח

היינות שאני אוהבת הם : ג'יימס - שנין בלאן, המינגווי -  פטיט סירה, קברנה סוביניון וסירה,

לנון -  זיפנדל, אלול - קברנה, פטיט סירה וסירה.

אני מאד אוהבת את היקב בגלל שהחבית אינה שולטת על היין אלא מעדנת אותו ונותנת לו נופך.

 

יקב עמק האלה -  מיקום אסטרטגי -  יקב שעבר כמה טלטלות, עד שנחתה שם לין גולד הייננית ועשתה שם סדר.

מבחינתי הסדרה הגבוהה של היקב בהחלט עושה לי את זה וגולת הכותרת: יין הקינוח ממוסקט אלכסנדרוני, מצויין!

 

יקב עגור - מי לא מכיר את שוקי ישוב ממושב עגור? אין עליו וגם היינות שלו שווים, לחובבי הסגנון הצרפתי  תהיה חוויה נהדרת, שלא נדבר על מיקום היקב......

רוסה -  רוזה - קברנה פרנק, קברנה סוביניון, מורבדר, וחסר לכם שהוא לא יהיה אצלכם בקיץ במקרר ויחד עם הגבינות הכי מסריחות יהיה לכם קיץ פצצה

 

לים - הכי קוט דה רון -  מודה שלי הוא היה קשה לשתיה אבל לחובבי הז'אנר לא לפספס -  סירה, 50% מורבדר

 

קסם -  זה קסם של יין  -  40% קברנה סוביניון,  30% מרלו , 25% קברנה פרנק, 5% פטי וורדו. לשתות או לשמור לעוד הרבה זמן, אני התאהבתי







 

 

שמירה מיוחדת - הכי מיוחד - % 55  קברנה סוביניון, 25% מרלו, 15% קברנה פרנק, 5% פטי וורדו. תביאו את הסטייקים ומהר......................

 

 

יקב קדמא בכפר אוריה -  ייחודו של היקב הוא הכדים המיוחדים שהביא לינה סלוצקין הייננית מארץ הולדתה, גיאורגיה, אותם כדי ענק המשמשים להתססה של העינב טרם כניסתו לחבית, מוסיפים ייחודיות ליין וליקב, אין ספק ששילוב של שיטות עבודה ישנות מול חדשות רק עוזרות ליין להשתבח.

 

שתינו: שנין בלאן מעולה, סירה  בועטת ויין קינוח אדיר...... בכלל שווה להתנחל שם במרפסת.....

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה