יום שישי, 11 באפריל 2014

מה רבים היינות בכנען........

אכן רבים ומגוונים היינות בכנען, מהגולן ועד לנגב, ממערב למזרח הארץ, רבים ומגוונים וגם טעימים ברובם....
השבוע נחגג בפעם הראשונה והבה נקווה שלא אחרונה פסטיבל יין אזורי בגני הנדיב בזכרון יעקב, מקום קבורתו של חלוץ היין בעת החדשה, אדמונד דה רוטשילד, אז שאטו רוטשילד עוד אין לנו אבל אין לנו במה להתבייש....
יקבים גדולים כקטנים הביאו את מרכולתם ואנשים לא הפסיקו לחייך, תודה גדולה לרותי בן ישראל על היוזמה והתעוזה.
ואלו היו אהבותי:
יקב ארנס
אסמביה -  עם מלבק הורס ופורט נהדר
יקב שירם - מרלו 07, שלוש שנים בחבית, אחלה של יין
יקב ארגוב -  כל היינות מצויינים
יקב אלונה -  משוחדת ביותר...אבל הרוזה שלהם שיחוק אדיר, שלא נדבר על שאר היינות שטעימים מאד מאד
יקב סלומון - אין על הסתיו שלו
יקב בת שלמה -  לבנים פצצתיים ורוזה מעלף

בקיצור חגיגה של יין וגם אוכל שהיה טוב מאד

יקב אמפורה השיק היום מספר יינות מעניינים ביותר, אני מאד אוהבת את היינות ואת היקב שממוקם במקום קסום ולמרות המחירים הדי גבוהים שווה לרכוש את היינות

ולהלן הרשימה:
בלאן דה נואר 2013
בחצי הדרך בין לבן לרוזה, מיוצר מענבים אדומים בלבד, קברנה סוביניון, מרלו ומעט קברנה פרנק. רך, מלא פרי וקל לשתיה. השרייה מינימאלית של הקליפות עם הנוזל מוסיפה ליין עומק ונוכחות.
נתונים טכניים:

בציר:2013
הרכב זנים:  50% קברנה סוביניון, 30% מרלו, 15% קברנה פרנק, 5% ברברה
כרמים:שעל, מנרה
גובה הכרמים:שעל - 900 מטר, מנרה - 650 מטר
טמפרטורת תסיסה:12°C - 14°C
אלהוהול:13.8%
חומצה כללית:10.1 g/L
pH: 3.16
טמפרטורת הגשה:5°C - 8°C

 

קברנה פרנק 2010
צבע: בורדו עמוק ומרוכז
ארומה: חזקה ועוצמתית, המשלבת בתוכה פירות שחורים בשלים ותבלינים: ציפורן, פלפל ירוק ופלפל שחור.
טעם: מלא וקטיפתי עם עפיצות עדינה וסיומת ארוכה ואלגנטית
נתונים טכניים:

בציר:2010
הרכב זנים:קברנה פרנק - 85%, קברנה סוביניון - 15%
כרמים:הרי ירושלים, שעל
גובה הכרמים:900 מטר
טמפרטורת תסיסה:13°C - 25°C
אלהוהול:15.0%
חומצה כללית:6.15 g/L
pH: 3.8
טמפרטורת הגשה:16°C - 18°C
 
איזבל 2009
 
נתונים טכניים:
בציר:2009
הרכב זנים:גרנש, סירה, איזבל, סנג'ובזה, מורבדר.
כרמים: 
גובה הכרמים: 
טמפרטורת תסיסה:13°C - 25°C
השבחה ויישון בחביות:24 חודשים
סוג חביות: 300 ו-500 ליטר, עץ צרפתי
יישון בבקבוק:6 חודשים
אלהוהול:15%
חומצה כללית: 
pH: 
טמפרטורת הגשה:
16°C - 18°C



גם המד רד והרייטון נאים הם אבל השלישיה הזאת שווה, כאשר מצטרף אליה סוביניון בלאן פריך ומרענן.



לא ישעמם לכם הפסח הזה!





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

יין קינוח, לא רק לקינוח

חברי הקרובים יודעים שיש לי פטיש קשה ליינות קינוח, אותם יינות מחוזקים, מתוקים, לבנים או אדומים, מהארץ או מחו"ל, אני גם הגדלתי לעשות ואכ...