יום שלישי, 3 ביוני 2014

בחג שבועות תעשה לך.......וכו'

לא שבענו מזבח פסח וממנגלי יום העצבנות והנה בא לו חג שבועות, מלא גבינות וקישים ופשטידות ושוב גבינות.....אבל חייבים לשתות משהו ליד, נכון? רצוי שיהיה יין, ורצוי לבן או רוזה, כזה.....
טרנד הלבנים והרוזה תופס תאוצה, עם או בלי ירידים ופסטיבלים, ושוב מתעוררים להם זנים רדומים והופכים לכוכבים בבקבוק, אני מצידי שמה במקרר כמה לבנים ורוזה שיהיה בשביל את חום הקיץ בסבבה.
והרשימה הולכת וגדלה והטעמים הולכים ומתעצמים, רק שהמחירים ישמרו על שפיות והכל יהיה תותי פרוטי.............

יינות לבנים יכולים להתיישן, אבל קצת...... תנסו לחפש את אלו שעברו יישון קצר בחבית, במיוחד שרדונה

ואלו הטעימות החביבות עלי:

1. רוזה  אלונה
2. רוסה  עגור
3. רוזה יזראל
4. רוזה  לוריא

רצוי מאד לקרר אותם ולאכול ליד פשטידות של בצל כדי לאזן מתיקות, רוזה וגבינות צאן בסגנון תום וקממברט זה שידוך משמיים.

1. שנין בלאן צ'ילאג
2. שנין בלאן קדמא
4. סוביניון בלאן אמפורה
5. סוביניון בלאן סלוקיה
6. גוורצטרמינר לוריא
7.ויונייה 3 גפנים
8. ויוניה סמיון שורק
9. גוורצטרמינר לטרון
10. פינו גרי לטרון
11. בלאן דה נואר אמפורה

יינות לבנים מחוזקים:

1. פורט לבן אדיר
2. מוסקט שעל כרמל
3. מוסקט צ'ילאג

ויש עוד שלא טעמתי ומבטיחה לטעום ולעדכן, אז לכו לקנות יין וגבינה ותעשו לכם אחלה ביכורים.



חג שמח!!!!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה