יום רביעי, 17 בספטמבר 2014

שנה חדשה, יינות חדשים

ראש השנה זה ממש מעבר לפינה והפעם יש לנו חג ארוך, מרביעי ערב החג ועד מוצאי החג, זה אומר שיש לנו הרבה אבל הרבה יין לשתות והמבחר ברוך השם גדול, מצפון ועד דרום.
בציר 2014 בעיצומו והוא בהחלט יהיה מעניין כי מזג האויר היה משוגע וגשם לא בדיוק היה בכמויות הרצויות.

אז מה נשתה בשנה החדשה? הרשימה המובאת פה היא רק דברים שאהבתי וטעמתי וסידרתי אותם לפי היקב:

צ'ילאג -
מוסקט של צ'ילאג - 90% מוסקט ו 10% שנין בלאן - 2013, אחד מיינות המוסקט המשובחים, היין מאד פרחוני ולא מתוק כמתבקש.

פרימו סירה 2009 - יין מרוכז מאד, לעיס, כבד, עושה שמח בפה ובאף, כי הוא מלא בריחות ובטעמי פרי.

אלונה -
קברנה פרנק 11 - אחד המשובחים בשוק, יין מאד מיוחד באופיו, תודות לאזור בו הוא גדל, בקעת אלונה, היין משופע בטעמי פרי ליד מינרליות עדינה

תנינים 11 -  בלנד עם מרכיב סודי, לא אגלה מהו, כדי לא להרוס את השמחה שהיין הזה יביא לכם, לשתות אותו לאט וביסודיות, כל דקה בכוס הוא משתנה.

אמפורה -
מבחר ענק, אבל המשובחים הם: בלאן דה נואר, אותו יין "לבן" שעשוי מענבים אדומים, סוביניון בלאן פריך ורענן ושני יינות קינוח אדירים"  INNA  - יין מדיירה מייד אין ישראל, FAVOR , בסגנון פורט שרצוי לשים בו קובית קרח אחת בתוך כוס אולד פאשנס......יאם יאם

הר אדר -
פטי ורדו 2010,11,12 - אין דברים כאלה, ריכוזיות מופלאה של פרי, כמעט ריבה בפה, לחדרר טוב לפני
CSM
זהו בלנד של קברנה, שיראז ומרלו. 50% ענבי קברנה סובניון מהרי יהודה ומעין עובדת, 30% ענבי מרלו מהרי יהודה ו 20% ענבי שיראז מהרי יהודה, היין יושן 14 חודשים בחביות עץ אלון. בעל ארומות של פירות יער, חמיצות מאוזנת, היין עדיין מתיישן בבקבוקים ביקב, הכי שווה.......

יין בסגנון פורט  -  הפתעה....לא מתוק מידי, נותן טעם של עוד.....

יקב סלוקייה -

שרדונה אדיר, כזה שמביא את החשק לשתות עוד ועוד, סוביניון בלאן פיגוזי, הבקבוק יגמר לכם במיידי, בלנד חזק שהולך מצויין עם הבשר.

בנוסף קנו לכם את הסוביניון בלאן של שטרן, בלנד של דוכתא, פאתום של צפרירים, יין קינוח של יקב רות, פינוטז' של אייל והרשימה עוד הארוכה......



שנה טובה לנו והמשך יבוא..............................



 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה