יום שבת, 20 בדצמבר 2014

יין לשמונה ימים..............

פח שמן הספיק לשמונה ימים ועד היום אנחנו משלמים על כך בזלילת מאכלים שהמרכיב העיקרי שלהם זה שמן....וכמובן בצק ועוד שמן ועוד.....
אבל חייבים להוריד את כל העופרת היצוקה הזאת באופן שיהיה טעים, מה יותר מתאים ללביבה\סופגניה וכוצא בזה, חוץ מיין טוב, גם יין קינוח יפצה אותנו ויעזור לנו לסובב סביבונים במהירות כפולה..............

נכון שאנחנו פני חורף וקצת קר ומידי פעם יורד עלינו משהו דמוי מבול, אז יין חם ומתובל יכול לעשות את חנוכה VERY HAPPY, כל מה שאנחנו צריכים זה בקבוק יין משובח רצוי זני, קצת סוכר, גרידת תפוז וכוס וחצי מיץ תפוזים, מקל וניל ושני מקלות קינמון, קצת ציפורן, מעט הל לא טחון, וכוסית של יין פורט, הכל בסיר אחד שירתח לו בשקט עד שכל הטעמים מאוחדים.

אבל אם אתם לא חובבי הז'אנר אז הנה מספר אופציות לחימום הקנה:

יקב אלונה TANINIM 11, בלנד משובח עם טיפה מתיקות (סוד)
סירה 2007 של שושנה, לשתות לאט ולהתענג
פטיט סירה של ארגוב 2010, מעולה ודי קליל יחסית לשנתון
פטיט סירה 07 של יפתחאל, למבוגרים בלבד!
מור 2006 של יקב אבידן, זה הזמן לשתות יין מופלא

גם יין קינוח יעזור לשרוף שומנים.........:)
INNA 2008 מדיירה לבן של אמפורה
גראנש של אלונה....שששש לא לגלות
קדיתא 2005 של ססלוב
פסגות בסגנון פורט, חוויה

ואם בא לכם כמה לבנים למרות הקרירות בחוץ
המוסקט של צ'ילאג מנצח כל לביבה
פלורל בלנק של וילהלמה
סוביניון בלאן של אמפורה


אז בנו חושך לגרש שמח.....שלא תשמינו חס וחסה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

סליחה, כמה עולה בקבוק יין?

ענף היין, הוא לא בדיוק יציב אצלנו בארץ, כי אין רגולציה ואין גוף אחד ואחיד, כי אין מודעות, אבל מה יש? מחירים בשמיים, של יינות שבמקרה הטוב הי...