יום שבת, 7 בפברואר 2015

הפתעות על גבי הפתעות

מזה זמן מה אני אוגרת במחשבי הקטן רשמים של טעימות, שתוכן גלומות הפתעות רבות, חלקן עדיין בחביות אבל משדרות מתוכם את השאגה של אני אהיה הכי טוב בשכונה, צריך להיות סבלני ולראות הכצעקתה.....
סבלנות היא שם המשחק ואם יש לכם סבלנות לחכות ליין הרי אתם במקום הנכון ויש לכם אחלה אהבה.

הקפיצה הראשונה נעשה  לתוך החביות והבקבוקים שטרם יצאו לאור של יקב אלונה, אחד האהובים עלי, בכלל לאלונה יש הפתעות מרובות, לא מזמן נפתח הבלנד קדם מ 08 והוא היה שווה כל לגימה, יין מאוזן להפליא ובוגר, שיכול היה לשבת עוד שנה בקבוק ולהשתבח.

לחובבי הרוזה -  2014  יבוא מענבי הגראנש, כבר עכשיו עוד טרם שיווקו הוא מבטיח לסחוף אחריו אוכל טוב, היין פרחוני באף וריבתי בפה, עושה חשק למרוח אותו על לחם טוב עם גבינה משובחת ולשבת על מרפסת בבריזה הים תיכונית.
רוזה 2013 שגם הוא מגרנאש, מוצלח גם הוא, עדיין כמו אחיו הצעיר ודורש אוכל משובח.

קריניאן 2013 עם עשרה אחוזי מרלו, יין שישתבח עם השנים, בעל יכול התיישנות,  עם ריחות פלפל שוקולד, טעמי שוקולד משובח שמשאיר סיומת נעימה בפה.

שיראז 2013, עדיין תחת הלם הבקבוק אבל כבר משדר  כוחניות מתפרצת ויכול יישון טובה, ישמח ללות כל בשר משובח ורצוי כזה של אווזים.....
אחיו הבוגר 2012, מאוזן יותר, עם מתיקות נפלאה, אפשר לשתות ממנו בקבוק ועוד ועדיין לא יהיה לנו כאב ראש בבוקר.
הצעיר 2014 טרם כניסתו למנוחת החבית מראה סימנים של בן מוצלח, נחכה לו.....

אהוב י שלי קברנה פרנק,  2014, בדרך לחבית אבל אני כבר מקפצת  ומחכה לכניסה שלו לשוק, כי הוא יהיה שוס

קב"ס 12 ו 13,  יינות אדירים, קב"ס נקי כזה כבר מזמן לא בא אל פי, גם הם ישנו טוב במקררר היינות, גם הם אליפות, מאוזנים בלי שמץ של חמיצות רעה ובלי טעמי עץ מיותרים.

לסיום אצל אלונה מחכים לנו המרלו מ 12, 13, 14 שגם הם לחובבי המרלו יהיו בשורה משמחת..

אצל אלונה אין יין שלא טופל באהבה, אין טונות של עץ מיותר בטעם וליינות יש יכולת יישון מעולה.

לקנות מהר!

מאלונה נעלה לגליל העליון, שם ליד החיזבאללה מגדל יוסי בן ברק מ 3 גפנים את הכרמים שלו והשמירה האדוקה שלו כל הגפנים מניבה יין מדוייק.

וגם אצלו הפתעות רבות -  ברברה 2014 שלא ראה חבית, כי הברברה וחבית לא חברות, היין שוס אמיתי, מזכיר איטליה,  בריח פרי הדר ובטעמי פרי יער יין שאוהב אוכל טוב.
אחיו הגדול 2012 שהה חודש בחבית וזה לא עשה לו טוב, היין יהיה טוב אחרי  שיפתח שעה לאויר.
2012 מיוחד -  היה שלושה חודשים בחבית ישנה שתרמה לו את טעמי השוקולד הנעים, אבל הסיומת קצרה מידי.
הברברה מ 2011 שהיה שנה בחבית, טוב עכשיו אבל כבר לקראת סופו, שוב, חבית לא עושה לזן הזה נעים.

מלבק 2012, שנה בחבית, קצת יותר מידי לטעמי כי העץ השתלט על טעם היין, אבל לפתוח אותו שעה לפני השתיה יעשה לו טוב.

סירה 2011, יופי של יין, עדיין לא בשיאו, לכן הוא מעט עפיץ, מושלם לאוכל קליל ולצהרים עם האהוב\ה

בלנד נבי יושע -  2011, קב"ס, סירה וברברה, רוצו לקנות, מעולה
בלנד עמק קדש 2010 - מרלו, ברברה וקב"ס, מופלא, ריחות וניל וטעמי פירות מביאים לשותה הנאה שלמה.
והפתעה נוספת בלנד ששכב 25 חודש בחבית - קרן נפתלי 2010, פטיט ורדו, ברברה ומרלו, איזה יין משובח, איזו הנאה מיין מאוזן, בלי טעמי לוואי של עץ, ריח של פירות יער וטעמים זהים, סיומת ארוכה ונעימה.

3 גפנים מבטיחים דברים טובים....לא לפספס!

ומשם נרד לטבריה ונחפש את יקב ברניקי, שם גידי היינן יפנק אתכם ביינות בסגנון בורדולזי, כאשר הענבים מגיעים מדלתון ועלמה, שני אזורי גידול מופלאים, ביקב עושים 3000 בקבוק באהבה גדולה, קב"ס, מרלו, שירז , ובחבית יש הפתעות כמו פטיט ורדו שיכנס לבלנד ויתו לו פוש טוב, למרות שמבחינתי הייתי מבקבקת אותו וזהו, כי הוא ממש מוצלח, יש רוזה בחבית שצריך ייצוב והופ לבקבוק והוא יהיה רוזה טעים, טברייני אמיתי, שדורש סרדין כינרת לידו.

הקב"ס של גידי עוצמתי, הוא טוב עכשיו כי הוא 2012 אבל בעוד שנתיים הוא יהיה משובח, עדיין לא מיצא עצמו ויש לו מה להגיד.

הפורט של גידי טעים, לא מתוק מידי ולא אלכוהולי מדי, הכל במידה, אני יכולה לשתות אותו כל היום וגם כל הלילה.


הפתעות נוספות בוא יבואו.....

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה