יום שישי, 11 במרץ 2016

טוליפ & אלטו

מקדמא דנן השילוב המדהים הזה של יין וגבינה תפס מקום בהמון ארוחות, לפעמים כקינוח ע"ע צרפת או במקום ארוחה, בשנות השמונים  של המאה הקודמת, ערב גבינה ויין היה מקובל בימי שישי בסלונים, במיוחד כדור הגבינות של רות סירקיס ביחד עם אמרלד ריזלינג של כרמל מזרחי.

הרבה יין וחלב זרמו בעורקים, בכרמים ובדירים והשילוב הזה רק משתבח.

יקב טוליפ יצר קשר עם מחלבת אלטו בקיבוץ שמרת וביחד הרימו ערב אינטימי שבו נטעמו יינות טוליפ  שליוו אוכל שהיה בנוי סביב הגבינות של מחלבת אלטו.

מחלבת אלטו הינה מחלבה קטנה ומשפחתית בקיבוץ שמרת ששמה לה לדגש לעשות מוצרי חלב צאן מבלי לגעת יותר מידי בחלב, הגבינות, היוגורט, החלב הניגר עשויים היטב, ללא חומרי שימור, טעימים ובמחירים סבירים לעומת אחרים.

המחלבה כשרה, בימים א -ו היא פתוחה לארוחות בוקר, קפה ומאפה או סתם לנשנש פלטת גבינות משובחות שאח"כ תקנו הביתה.

בערב המשותף נלגם וויט טוליפ ביחד עם מרק כרישה וסלט ירוקים ליד, הוויט טוליפ  השתפר פלאים מאז שדוד היינן נכנס ליקב.
פוקצ'ה עם גבינה כחולה, אגסים ודבש לוותה ב וויט פרנק, שלטעמי היה שטוח בפה ובאף
פסטה שלושה צבעים עם ירקות מוקפצים וגילוחי גבינה בסגנון גראן פאדנה לוותה ב אספרו, בלנד נעים שלמרות שהוא בן שנתיים הוא לא מוכן לשתיה

גם הסירה 14 היה סגור ולא היה מוכן לשתיה, אבל פלטת הגבינות עם הלחם הטוב וחמאת העיזים היו מעולים

יין בסגנון פורט שהיה טוב לווה בקוביות גבינה כחולה וטראפלס, בהחלט שילוב מעולה.


גבינות אוהבות יין, גבינה כחולה ויין קינוח זה שילוב מנצח, סנט מור עם רוזה זה מוש, גבינות קשות ושירז\סירה זה סכנה למשקל......

קיץ או חורף -  יין וגבינות זה  מוש מוש מושלם

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה