יום שבת, 21 במאי 2016

שלושה חברים ויין

התחלה של סיפור, שלושה חברים למדו  את רזי עשיית היין בבית ספר ליין בשורק ועשו להם יקב קטן, בעתלית, לא בדיוק המקום שהייתם חושבים עליו ליקב, אבל בשביל 2500 בקבוק, גם חצר בית עושה טוב.
נראה לי שהחיבור בין יין לחברים זה הדבק הכי טוב בעולם וככה התקבצו להם חברים של השותפים להשקת יינות 2014
הענבים ליקב מגיעים מהצפון, מאזור דלתון וכפר יובל וביקב עצמו נעשית עבודת ההפרדה, הסחיטה והיישון בחביות.
היין מתיישן בין שנה לשנה וחצי חלק בחביות ישנות וחלק בחדשות, גם בבקבוק יש השכבה ארוכה לפני שיווק, אין סינון ויש מעט עכירות ביין.
היקב שנוסד ב 2006, כבר העביר מספר לא מבוטל של אנשים לשורותיו.

יינות היקב שנלגמו:

גוורץ יבש -  יבש מאד מאד, נוזל כמעט שקוף, מוצף בריחות של פרדס, היין לא מתוק בכלל, מאד פריך ובקיץ הקרוב זה רעיון טוב לשתות אותו בים.

ברברה -  שיראז -  בלנד של שני זנים מצויינים, חצי שנה ראשונה כל כך נח לו בחבית משלו, אחכ הם התחברו לחצי שנה נסופת בחבית לאיחוד וחיבוק, יין פירותי בצורה לא רגילה, אף עשיר בריחות של אדמה ובפה יש הרמוניה של קפה ושוקולד

קברנה פרנק -  בניגוד לשנים קודמות, היין לא היה במיטבו, צבע חום מידי, שטוח בפה, אין כמעט אף וחבל.

בלנד המבצר - קברנה שירז ופטיט ורדו, בלנד עדין מאד למרות הזנים, נעים לשתיה מיידית

פטיט סירה- יופי של יין, צבע בורדו כהה, ריחות של פירות באף וטעמי פרי בפה, חגיגה של פירות יער שקוטפים ביד ואוכלים ישר מהעץ או מהשיח, היין מוכן לשתיה או להשכבה של שנתיים.

בהחלט יקב ויין של חברים ובעצם מה זה רע?


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה