יום שבת, 11 ביוני 2016

תחיית הלבן

בחג שבועות תלבשו לבן, תאכלו לבן ותשתו לבן, בעצם גם ורוד וכתום הולך, האמת שליין הלבן בארץ וגם בחו"ל יש תחייה, יש יותר ויותר יינות לבנים שווים וגם רוזה וגם בלאן דה נואר שבהחלט יכולים להוות מרכיב עיקרי בכל ארוחה ובכל מקרר יין בייתי.
איש האנשים לקחו את נושא הלבן ויצרו פסטיבל שנתי סביב הקונספט הזה, אכן רעיון מבורך, גם המיקום טוב, במרינה בהרצליה, אבל מיעוט דוכנים ומחיר יקר לכניסה, הפריעו לי מאד.
בפסטיבל אהבתי מאד את היינות המתוקים של ברטנורה האיטלקי שיש לו ייחוס יהודי רם מעלה, הריזלינג קאיומי 14 של כרמל הפתיע אותי מאד, כמות הפטרול באף הייתה עצומה אבל הפה הבטיח טעמים פירחוניים, שאפו
יקב פסגות הפיל אותי עם הלבן שנעשה בשנת שמיטה, בלנד מובחר, גם הרוזה המכיל 7 זנים שונים הוא נהדר.

עוד יקב ששם לו פרויקט להגדיל את ארסנל הלבנים הוא יקב צ'ילאג, ויונייה, גוורץ',סוביניון והפתעה.........בלאן דה נואר מענבי נביולו הכי איטליה בעולם.
כל היינות הלבנים של אורנה הם לא מקומיים בטעמים ובריח, בזכותה הגעתי לאיטליה ולאלזס לורן, לאוסטרליה ולצרפת.
היינות עשויים קום איל פה, יינות שבשקט ישכבו עוד שנתיים ויותר ויעשו טובים יותר מטובים.
אורנה צ'ילאג, את אלופה!

עוד לבנים שכדאי שיהיו במקרר:
סמיון של יקב בקוש
סוביניון בלאן של שטרן
בלנקו של יקב אייל
שנין בלאן של אסף

רוזה שחשוב שיהיה בכל בית:
רוזה של אלונה
רוזה 7 זנים של פסגות
רוזה של ג'סקלה
רוזה מעיין של שטרן


חג שמייח




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

סליחה, כמה עולה בקבוק יין?

ענף היין, הוא לא בדיוק יציב אצלנו בארץ, כי אין רגולציה ואין גוף אחד ואחיד, כי אין מודעות, אבל מה יש? מחירים בשמיים, של יינות שבמקרה הטוב הי...