יום שבת, 30 ביולי 2016

מן ההר ומן העמק

לפני שנה באתי לבקר את כרם ברק במושב בקוע (לחפש במפה) וכמו שאומרים באתי והתאהבתי ביין, באנשים וביקב, היום, שנה אחרי באתי כדי לתחזק את אהבתי, האנשים אותם אנשים שמחים אוהבי ונושמי יין שמקפידים לעשות יין מן הטרואר המקומי, עמק האלה בואכה לכיש, המקום קיבל חיזוק בדמות שולחן אבירים ענק שסביבו יתחילו בקרוב ארוחות גורמה בליווי ליטרים של יין מן היקב.
יוסי רוזנצויג  היינן ממשיך לשמור על קו יין יחודי לאזור, עם חיזוקים מטרוארים אחרים בגלל חוסר בחומר גלם איכותי באזור או בגלל שסתם בא לו לעשות פרנץ קולומבר מאזור זכרון שדרך אגב יצא מוש מוש מושלם.
יוסי נותן מקום לחברים לעשות יין אצלו ויש שם הפתעות מדליקות.
בתוך המבנה הנטוע בכרם, אופים לחם משובח, מגבנים גבינות טובות ועושים יין מוצלח.
אני אוהבת יינות "מלוכלכים" כאלה שיש להם קצוות חדים, שהם לא מאד ברורים בהתחלה אבל לאחר שעה פתאום קולטים איזה גאוני היין.
ממליצה בחום לבוא בשישי בבוקר, להתנחל אצל יוסי ותנו לו להוביל, לא תצטערו.
ממליצה בחום על הרוזה, הלבנים והכתום שלו לימי הקיץ החמים, והשוס? קריניאן שיעזור לנו לעבור את הקיץ הנוראי הזה.

מהעמק טיפסתי להר אדר, ישוב קהילתי שבתוכו יש יקב קטן של אנשים מקסימים, מאיה וירון, אני התחברתי לזוג הזה ממזמן ועוקבת אחרי היינות שלהם בדבקות.
ירון לא מפחד לעשות יין עם סטיות, כמו למשל לקחת ענבים מעין עבדת, שאחרי התסיסה קבלתם יין עם מליחות נעימה, או לקחת פטי ורדו ולהוסיף לו......סוד, גלו אותו ביקב.
יין הקינוח של היקב שמזמן אזל :( גם הוא היה מיוחד בגלל תהליך מיוחד שעושה ירון.
גם ירון התחיל לעשות יינות מטרואר מקומי עם זליגה למקומות אחרים בגלל סיבות כאלה ואחרות.
ליקב הר אדר יש יין קסם, קברנה, סירה מרלו, בכל בציר הוא משתבח וכדאי שיהיה לכם במקרר שלכם בקבוק אחד, שניים או ארגז.
יקב הר אדר לא קופא על שמריו.תרתי משמע, גם אצלו היין מספר סיפור, בעל רבדים של צבעים, ריחות וטעמים

ממליצה בחום!






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

יין קינוח, לא רק לקינוח

חברי הקרובים יודעים שיש לי פטיש קשה ליינות קינוח, אותם יינות מחוזקים, מתוקים, לבנים או אדומים, מהארץ או מחו"ל, אני גם הגדלתי לעשות ואכ...