יום שישי, 6 במאי 2011

המקום הסודי שלי ומדד הבקבוק שלי

חוב משבוע שעבר, מהו מדד הבקבוק שלי: חמישה בקבוקים טופ, 5 טוב, 1 הולך לפח אפילו לא לבישול.
איך? מחיר, טעם בלגימה ראשונה, טעם בלגימה שניה, טעמים אחרי שהיה בכוס, צבע, ריח, רבדים של טעם בפה, טעמים שנשארים אחרי, הרבה עץ, מעט עץ, יין צעיר, יין בוגר, יין בוגר שעבר זמנו, כל המיכלול הזה נותן לי מדד האם שווה להמשיך לקנות את אותו יין\יקב\סידרה או לדלג הלאה.

יש בחיפה על הכרמל, מקום קסום שבו מאוחסנים היינות ויוצרים את חנות היין ספיישל ריזרב, בראש החנות והרוח החיה מאחורי זה אנדרי סוידן, נצר למשפחת סוחרים ותיקה ושורשית, הידע שלו והמקצועיות שלו הינם יקרים מפז או במקרה שלו משמפניה.
בחנות יינות שנבחרו בפינצטה, יקב , יקב, סידרה, סידרה, יקבי בוטיק ליד יקבי ענק, אוסטרלי ליד צרפתי וישראלי לצד איטלקי, טווח מחירים גדול וכל חובב יין ימצא שם את מבוקשו.
גם לכהילים מקום נכבד, ויסקי, וודקה, ביטרים וליקרים מכל צורה , צבע וטעם.
החנות טמפרטואה מבוקרת והתאורה אינה ישירה על מנת שלא לפגוע  ביינות, נתקלתי בהרבה חנויות יין שהיינות פשוט התבשלו לאט בבקבוקים בגלל התאורה וחוסר בקרת אקלים.

מי שחשקה נפשו בשוקולד, גבינה טובה, פותחנים, פקקי ואקום, כוסות רידל ושפיגלאו ועוד דברים טובים ימצא שם את מבוקשו.
פעם בשבוע יש ערבי טעימה מסוגים שונים, התאמת אוכל ליין, ירידי יין שלוש פעמים בשנה והכי חשוב, יעוץ והנחיה מקצועיים

שווה לבוא לחיפה!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

יין קינוח, לא רק לקינוח

חברי הקרובים יודעים שיש לי פטיש קשה ליינות קינוח, אותם יינות מחוזקים, מתוקים, לבנים או אדומים, מהארץ או מחו"ל, אני גם הגדלתי לעשות ואכ...