יום שישי, 29 ביולי 2011

אחח רוזה רוזה רוזה

לא, לא כותבת על יהורם גאון וקזבלן למרות שהסרט מאד אקטואלי בימים טרופים אלו של מחאות חברתיות, היום אני רוצה לקחת אותכם אל היין הסמוק הזה שמגיע בגוונים של ורוד בהיר עד אדום רך, שלפעמים נראה כמו מיץ פטל מדולל בבקבוק ושהוא מגיע קר הוא התשובה האולטמטיבית לחום הנורא וללחות המזוויעה.
הרוזה נעשה מענבים אדומים ובמגע עדין מאד עם הזג (קליפת העינב)ולכן הצבע האדמדם, ישנם יינות שמערבבים בהם גם מעט יין לבן.
בשנים האחרונות יש מבחר נאה ביותר בארץ של יינות רוזה וגם יש יותר יבוא לפי הדרישה ההולכת של השוק.

מה מומלץ? (למיספרים אין שייכות או דירוג)

1. יפתחאל סמוק
2. רוזה טמפרניו אבידן
3. רוזה יקב ג'סקלה
4. רוזה פורטוגלי של פורטוגה
5. רוזה של ויתקין
6. רוזה של תבור
7.רוזה של פלטר
8.רקאנטי רוזה
9.וויניו ורדה פורטגלי
10. רוזה מיקב מוני
11. רוזה של דומיין נטופה
12. רוזה של פלם

ומה ליד הרוזה? כי לא שותים עך בטן ריקה, גבינות עיזים, ענבים, תאנים, דובדבנים, דג במחבת עם חמאה ולימון, צדפות, קרפצ'ו של דג, דברים עדינים ובסיסים ללא שמנת שום או פלפל ותנו ליין לדבר.

סאלוט!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

סליחה, כמה עולה בקבוק יין?

ענף היין, הוא לא בדיוק יציב אצלנו בארץ, כי אין רגולציה ואין גוף אחד ואחיד, כי אין מודעות, אבל מה יש? מחירים בשמיים, של יינות שבמקרה הטוב הי...