יום שבת, 5 בנובמבר 2011

יין בחורף

החורף בטח מעבר לפינה, מזג האויר התקרר והאוכל החם של החורף מעבר לפינה, חמין, ומרקים, תבשילי קדרה ושאר סוגי האוכל שרק בחורף אפשר לאכול אותו מבלי להזיע קשות, עם האוכל מגיע היין, זה הזמן לשלוף את הבקבוקים הכבדים, את הרזרבות שנחו להם בשקט כל הקיץ, ניתן להם במה, אמנם למרק בצל משודך יין לבן צונן וקל אבל לשאר מאכלי החורף, בעיקר לקדרות ולצלי ניתן ליין האדום לדבר.
ההמלצות שלי לחורף בדרך כלל ללכת על יינות מיושנים כמו אמרונה של MASI,
קסטלו בנפי CENTINE 2005,
Antinori Tignanello Toscana 2004
קברנה רזרב של צרעה 2001
קברנה יקב המערה מהסדרות הראשונות
מרלו ברברה 06 של אמפורה
אני אמנם לא חסידה של יינות צרפתיים אבל מאד אוהבת את היין של אזור קהור, אזור קטן יחסית של יין שבו יש ריבוי של כמהין והוא מקור הפואה גרה, היינוצת של קהור הם כהים מאד כמעט שחורים, מאד לעיסים ומלאי פרי במיוחד המיושנים.

לתבשילים שבהם מתבשל הבשר ביין נשתה את אותו היין שבו התבשל הבשר, בתנאי שזה לא משהו שנשאר מהבר מיצווה של בן הדוד, בעיקר קברנה שהולך נהדר עם בשר.

לתבשילי קטניות לא נשדך יין כבד, אלא בלנדים שמרלו או שירז מככבים בהם, כמו תג סגול של אבידן, קרן נפתלי של 3 גפנים,או הבלנדים של יקב שטרן

בתאבון!! המשך יבוא

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

סליחה, כמה עולה בקבוק יין?

ענף היין, הוא לא בדיוק יציב אצלנו בארץ, כי אין רגולציה ואין גוף אחד ואחיד, כי אין מודעות, אבל מה יש? מחירים בשמיים, של יינות שבמקרה הטוב הי...