יום שישי, 19 באוקטובר 2012

ארץ הגולן, יקבים מלא העין

יש לנו גולן מלא ביין, איפה שלא תזרקו אבן תפגעו ביקב, קטן, בינוני, ענק, גם כרמים יש ברוך השם, הרבה דונמים של קברנה ומרלו, שרדונה וסירה, באדמת הבזלת השחורה והפוריה עם מזג אויר אידאלי לכרם וגובה שמגיע עד 1000מטר מעל פני הים.
היום ביקרתי עם חברים טובים בשני יקבים, האחד קטן שעד עכשיו עשה 6000 בקבוק והשני בינוני עם 80000 בקבוקים לשנה.
יקב בהט שוכן במפעל השקפקפים או הזיווניות של פעם בקיבוץ עין זיוון, הכי קרוב לגבול הסורי, עמק קוניטרה נותן לו ענבים משובחים ביותר.......
עופר  היינן הקים את היקב בחצר הבית ועבר לפני שנה למבנה גדול יותר שמכיל בתוכו גם את היקב וגם מרכז מבקרים קטן.
מכיוון שהיקב כשר לא יכולנו לטעום מהחביות ללא המשגיח, אבל התנחמנו ב קבס 11 היחיד שעוד נשאר ביקב, כי השאר נמכר!!!!
היין שהה כמעט שנה בחבית והוא עוד יכול לשבת שנתיים לפחות בבקבוק, הוא מאד סגור בתחילה וזקוק לזמן להתאוורר ואז הוא מוציא מלא ריחות וטעמי דובדבנים.
ביקב יש גם ליקרים שנעשים במקום, הכי שווה זה הליקר דובדבנים.
ניתן לערוך אירועים במקום.

http://bahatwinery.co.il/

משם נסענו למושב אודם, יקב הר אודם הינו יקב משפחתי וכשר עם 80000 בקבוקים לשנה של יינות לבנים ואדומים.
אין ספק שאדמת הגולן מניבה דברים טובים, בחיזוק של שרדונה מגבעת ישעיהו וקברנה וסירה מכפר יובל, יש למשפחת אלפסי מה להציע בתחום היין, כל יין שטעמנו, החל מהשרדונה דרך סדרת וולקנו וסדרת הרזרב וכלה ביין בסגנון פורט לבן ואדום ושיכר דובדבנים היה מוצלח.
שלא נדבר על הגבינות המשובחות שמגבן דני ממחלבת הנוקד בגילון.......
היינות מתיישנים בין חצי שנה - השרדונה ועד שנתיים סדרת רזרב בחבית, תערובת של חביות חדשות וישנות, היינות לא מוצפים בעץ וסדרת הרזרב יכולה לשבת יפה במקרר היין גם עוד שלוש שנים יותר ורק תשתבח עם הזמן.
המקום בהחלט שווה ביקור ויודעים שם לארח.....

http://www.harodem.co.il/






 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה