יום שישי, 26 באוקטובר 2012

סתיו בחלוני

אז יהיו עוד חמסינים ועכשיו גשום וטיפונת קריר, זה הסתיו אמנם לא צבוע בצבעי המייפל של חו"ל אבל סתיו ישראלי על גווניו.
ולסתיו שכזה במיוחד כמו היום מתבקש אוכל קצת כבד, קצת מנחם, כזה שיעלה חיוך על שפתינו טרם לכתנו לישון, צהרים או לילה, אוכל שמבקש יין מיושן קלות, עשיין לא ממש כבד אבל כזה שילווה את האוכל וימסוך שמן בעצמותינו ויחליק בגרון ולקינוח ניקל איזה כוס של פורט או אפילו ברנדי ונעשה לנו שבת מנוחה.
סתיו הולך טוב עם אוכל יהודי אשכנזי, דקה לפני החמין והקיגל של החורף, מרק עוף עם עיגולי שומן ושני קרפלך, כבד קצוץ וחזרת, פרוסות של קורנדביף וקורנישון, אולי איזה גולש, יחד עם קברנה רזרב 09 של ססלוב, או פריו 09 של אבידן, גם רזרב 07 של ג'סקלה יעשה לנו טוב, אולי איזה מרלו 09 של יקב יפו או אפילו מד רד 06 של אמפורה, לקומפוט ניקח את FOREVR של אמפורה, או את גדות של ג'וני שטרן וממש לפני השינה כוסית קטנה של VECCIA ROMA לחיזוק.
בסתיו נלך למעיין הבירה ולסנדר, נבכה על קפה בתיה, נקפוץ לנלו או לגלידה ואם פינק היה קיים אז 777 היה חובה.
עכשיו גם מתחילה עונת המרקים וגם הדגים כבר טעימים יותר ומה רע במרק לפתיחה ואיזה דג מטוגן באמצע? שילך נפלא עם קברנה פרנק 09 של אלונה או קברנה פרנק 10 של יקב שטרן, או סנגובזה08 של יפתחאל, והכי שווה פטיט ורדו 09 של כהנא ולקינוח נאכל תפוח אפוי עם קצת קינמון ונשטוף אותו במוסקטו של יקב מרקוס או באיזה מדירה חמוד?
סתם לעבור בשוק לוינסקי או אצל בכר בחיפה ולקחת כמה בורקסים ולא לשמור אותם לשבת בבוקר אלא להכין סלט ירקות ולבשל כמה ביצים ולצרף את הקברנה 09 של רמי בר מאור או וולקנו 09 של הר אודם או איזה  מרלו  של יקב אסף ובסוף נשטוף את כל השומן עם גרפה של יקב אסף או של פולי כזאת שמחוזקת בדבש........
ונלך לבני הדייג, או לדולפין ואבו זיאד, ולמרגרט תייר בשביל לאכול דגים כמו פעם עם ערק ליד או אולי איזה פסטיס של RICARD, או אוזו של מטקסה
כבר הסתיו עכשיו ועוד מעט חורף
http://www.youtube.com/watch?v=1vKC5pISv7k&feature=related
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה