יום חמישי, 28 בנובמבר 2013

מה שותים בחנוכה?

שוב חג מגיע לעם היהודי וזהו חג שבו נס פח השמן הפך מזמן לנס שאנחנו נשארים בחיים אחרי כמויות השמן שאנחנו מחדירים לגופינו בשמונה ימים.....
לביבות, לאטקס, סופגניות, ספינג', עופרת יצוקה.......וחייבים להוריד את כל העונש בלגימת יין\ אלכוהול, על מנת שהדם יזרום דרך השמן ישר לליבנו המתקשה לעמוד במבחר המתכונים שמציפים את ההארץ בימים אלו.

בגיזרת היינות,  רק יינות קלילים יכולים לעשות שמח בלב ולא להפיל אותנו לשנת ישרים מיד אחרי הדלקת נרות ובליסת לביבות וסופגניות, יינות מבעבעים  או מעט מתקתקים  ידליקו לנו אור בעיניים:

הר חרמון מוסקטו
סוביניון בלאן סלוקיה
גוורצטרמינר של לוריא
גוורצטרמינר של פפאנהיים
פינו גרי של בנפי
סוביניון בלאן של צ'ילאג
ריזלינג קאיומי
ריזלינג של טפרברג

רוזה של אלונה
רוזה של ססלוב
רוזה של מוגה
רוזה של קסטל

ומכיוון שמזג האויר החמסיני שנפל עלינו ממתאים ליינות שכאלה, תקררו אותם כאילו הייתם בקיץ

יינות קינוח לבנים או אייסוויין קפוא ישיבו לנו את הנשימה בסיומו של ערב עמוס בכולסטרול ובצק, גם איזה שוט של יגרמאייסטר או פרנה ברנקה יחליקו בגרון טוב יותר ויפתחו את העורקים על מנת שהם ישובו ויסתמו למחרת, וכך הלאה וכך הלאה שמונה ימי חנוקה...סליחה חנוכה.

אז על הניסים ועל הנפלאות שיהיה חג שמח!

תגובה 1:

  1. ראיתי את תגובתך למאמרה המצוין של עירית לינור על הפונדקאות.
    כנראה שהיית שיכורה.

    השבמחק

יין קינוח, לא רק לקינוח

חברי הקרובים יודעים שיש לי פטיש קשה ליינות קינוח, אותם יינות מחוזקים, מתוקים, לבנים או אדומים, מהארץ או מחו"ל, אני גם הגדלתי לעשות ואכ...