יום חמישי, 19 במרץ 2015

לא תבואי שישישבת זה יום הבוחר

גזירה נפלה עלינו....ללכת להצביע ועל הדרך יום שבתון, נו שווין כמו שסבתא הייתה אומרת.
הצבעתי, עליתי על אריה ושמתי פעמי לאזור שפלת יהודה, שבזכות אחת נהדרת בשם אילנית צמח הכרתי עולם חדש, מקום חדש, טרואר חדשואנשים טובים שעושים יין משובח.
לנסיעה זו הצתרפה גם הידעונית ליבי שפרלינג, אחת שעושה קסמים בכל מה שקשור ליין ולאלכוהול וגם לאוכל משובחחחחח.

התיצבות ראשונה ביקב קדמא - נוף מרהיב, מזג אויר נהדר, ויין משובח שיוצא תחת ידיה האמונות של לינה בעלת היקב, ביקב קדמא עושים את התססה נראשונה בכדי חרס ענקיים שהגיעו מגאורגיה, ארץ הולדתה של לינה, הכדים הללו עושים ליין משהו טוב כי אחרת אי אפשר להסביר איך היין הצעיר מרגיש בוגר.

פתחנו בשנין בלאן, מעט מתוק, קר כדבעי, יין שמילא את האף בריחות פרי הדר ובפה חגיגת מתיקות נעימה עם חמיצות נימה אך היא, לאיזון.

אחריו שתינו את הג'מינו - יין צעיר, בלנד של מרלו וסנג'ובזה, שני טרוארים שונים, שהניבו יין צעיר, כוחני, עם שפע של ריחות פרי וטעמי שזיף ושוקולד, יין של מרפסת או חוף ים לעת ערב

עלינו כיתה לקופיה - בלנד של קברנה מרלו ושירז, משני אזורים שונים בארץ, יין שכל ארוחה יכולה להתגאות בו, מאוזן להפליא

והנה בא הלירה וניגן לנו על מיתרי הלב - בלנד משובח של מרלו וקברנה מכרמים ותיקים, יין  צעיר בגיל אבל בוגר מכפי גילו, עם פוטנציאל יישון אדיר, יין מלא, מאוזן, טעמי פרי ושוקולד , מהשמריחים שווה למה שטועמים, סיומת ארוכה ומאד נעימה,  שווה

וזה לא נגמר, קדמא רזרב, הוא יין  שיכול בשקט להכניס כמה צרפתיים טובים להלם, קברנה עם פטיט ורדו  וברברה יכול להיות רע?  ממש לא,  מאוזן עם גוף מלא, מאד פירותי באף ובפה, סיומת ארוכה עם מרירות נעימה, שוקולדית , כאילו מישהו שם שוקולד משובח בחבית

לוותר על יין קינוח? ממש לא.....יין קינוח מצויין מרברנה ומרלו, לא מאד מתוק, אבל כן, מאד מרוכז וטעים.

ומשם נסענו דקה וחצי למשב בקוע, ליקב ברק של יוסי רוזנברג, שוב איש עם לב טוב וסיפור קשה מאחורי היקב, שנקרא על שם הבן הבכור שנפטר בדמי ימיו והשאיר אחריו  קומיקס מוצלח שחלק מהדמויות מוטבעות על תוויות היין, רעיון נפלא לשמר את זכרו.

על לוח גדול כתוב: יינות כרם ברק מיוצרים מתוך אהבה לאדם ולאדמה ואכן הטרואר המקומי, המינרלי שולט ביינות שטעמנו, נותן אופי אחר למה שאנו מכירים.

לבן 2013 - כשמו כן הוא, לבן שעשוי משרדונה, פראנץ קולומבארד וסוביניון בלאן, יין מוצלח, לקיץ חם או לארוחת דגים סוערת, שילוב מוצלח בין הזנים, קצת חבית והופה היי יין לתפארת.

אדום 2011 - גם הוא בלנד של קברנה מרלו שירז, אדום נקי ומאוזן, מצידי שישכב עוד קצת  במקרר היין כי בשנה הבאה הוא יהיה מעולה, יין מחוספס  לא מהונדס כמו היינות שיש בשוק, מביא את הטרואר המיוחד לפה, שאפו.

פטיט סירה עוצמתי, שבר אותי לגמרי, אין דברים כאלה, הזכיר לי יינות חו"ל של פעם, עמוקים ומלאי גוף, יין שנעשה באהבה ובהקפדה לשמור על תכונות העינב.

שתינו גם יין כתום מהבית....ויש למה לצפות......יקב ברק הרשמתם אותי מאד!


ועוד לא תמו כל פלאיך.......שלום ניר שחם מיקב שורק, גם הוא הכין הפתעות ללגימה, המורה שכל כך הרבה יקבים עברו תחת ידיו, מפליא לעשות קסמים, אם בתחילה היינות שלו היו חומצתיים מידי אז נכונה לי הפתעה מענגת של יינות עמוקים בלי חומציות מעיקה, בעלי גוף, מהרוזה הנהדר, הקברנה פרנק שעוד חייב להתבגר כמה שנים ועד לקרינאן הפושע....שהפיל אותי בחבטה לקרשים, אני מאוהבות הזן  הזה ולא תארתי לעצמי שיש לו כאלו עוצמות נהדרות, גם הגארנש היה טוב אבל חייב להתבגר   גם ביקב הזה יש יין קינוח מדהים, בקיצור שווה ביקור.


זה היה יום בחירות מעולה......



 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

יין קינוח, לא רק לקינוח

חברי הקרובים יודעים שיש לי פטיש קשה ליינות קינוח, אותם יינות מחוזקים, מתוקים, לבנים או אדומים, מהארץ או מחו"ל, אני גם הגדלתי לעשות ואכ...