יום ראשון, 13 בספטמבר 2015

שנה חדשה, יין חדש? או יין ישן?

ערב ראש השנה זה היום וזה גם יום ראשון וגם א' תשרי וגם סיבה טובה לשתות יין.
מכיוון שעברו עלינו ימי חול קשים מנשוא, חול בכל חור, אבק בכל פינה וחום שרק בסהרה יש משהו כזה ולחות אפריקאית במיטבה, הבציר נמשך למרות הכל לעומת זאת הנקיונות פסקו....
לא יהיה חם הים בער אבל גם לא קריר, המזגנים ינסו למגר את הלחות ואת חום המאכלים, אבל לא אלמן ישראל, יינות ישתו ולרוב.

אולי כדאי לחרוג ממנהגנו ולשתות יין אדום? אולי כדאי שנלך על יינות צעירים ונותיר את הכבדים לימים קרים יותר?
לפי מה שנמכר בשבוע האחרון  בספיישל רזרב ,הלבן כיכב והרוזה גם, הריזלינגים ומהארץ ומחו"ל רצו כמו מים הגוורצטרמינר כיכב גם הוא לידו המרסלאן, הויונייה, השנין בלאן והפינו גרי.

אז בואו ניתן לכם כמה רעיונות:

פינו גרי  -  יקב לוריא, כשר
פינו גרי -  יקב אסף
שנין בלאן -  סוסון ים -  מומלץ!!!!!
שנין בלאן - כרם שבו
שנין בלאן יקב אסף

רוזה של אלונה -  כולו גרנאש, מומלץ!!!
גרסיה של סוסון ים, בלנד נעים

בלאן דה נואר -  אמפורה  -  הכי טוב

היינות הלבנים של ספרה -  שווים בהחלט


והעיקר שתהיה שנה מוצלחת, לכורמים, ליקבים ולנו שותי היין

שיהיה לנו רק טובו ונשתה רק יין כי מים עושים חלודה!


 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

יין קינוח, לא רק לקינוח

חברי הקרובים יודעים שיש לי פטיש קשה ליינות קינוח, אותם יינות מחוזקים, מתוקים, לבנים או אדומים, מהארץ או מחו"ל, אני גם הגדלתי לעשות ואכ...