ליקב טרה נובה התוועדתי בפעם הראשונה בסומלייה האחרון וזאת בגלל שמישהו כתב משהו שהדליק לי את יצר הסקרנות, באתי וטעמתי ונשבתי בקסם של היין ושל האנשים שעושים אותו, הבטחתי להם ביקור בקרוב, הכי בקרוב, שוב באתי ושוב ראיתי את האור...
היקב הוקם בשנת 2006 במושב כנף ברמת הגולן, על ידי ארבעה שותפים, אז בהתחלה הם עשו 500 בקבוקים, ככה לחברים ולבית, היום הם מייצרים 10000 בקבוק וכבר יצרו לעצמם שם.
הענבים באים מתל פארס, 790 מטר מעל פני הים עם אדמת לבה כבדה, עם מנות קור טובות ו850 ק"ג לדונם, וכל עינב משובח, גיל שרון אחד השותפים, הוא הלוחש לגפן שביקב, הוא זה ששומע מה היא צריכה והוא נותן לה, אם זה עוד קצת מים או חילון מסיבי, הגפן מכירה לו תודה ונותנת את המיטב שבמיטב.
בנוסף ליין יש גם שמן זית מעולה שאילן מוסק משני סוגי זית - 50 דונם זיתים, 35 דונם ארבינקא, שמן ספרדי ישראלי, עדין בטעמו, עם ריח פירותי, הוא אינו צורב את הלוע ומחליק יפה.
זן הקורניקי, הוא עצבני יותר, מריר וצורב כזה שיעשה טוב לבישול ולטיגון.
גם ליקרים מפירות יש ביקב וגם פירות יער בעונה, שילוב מדהים של אנשים וטבע.
מה שותים שם?
בלנדים:
נועם - 2015, קבס, שירז, ויונייה - לכו ותאמינו שלא שמו לכם תפוחים במקום יין, בשומת התפוח וטעם הגראן סמיט מלווים את השותה לאורך זמן, 24 חודש חבית, ישנה עשו לו נעים, לנועם.
בראשית - 2014, שירז, מרלו, קבס, 12 חודש חבית, ישנה, יין קליל ונחמד לשתיה עכשיו ועוד יותר עוד חמש שנים, היין פירותי באף ובפה אבל לא ריבתי. אפטר טייסט , נעים וקצר
חבית 14 - 2015, רק 1000 בקבוק, מרלו שירז קברנה, יין חם ומנחם, יין מתובל בריחות של פלפל, כמון, הל, ציפורן ובפה מתגלים גם התבלינים עם שוקולד, פצצה !!
עופרה- קרניאן, מרלו שירז, יין עוצמתי בטעם ובריח, פירות יער באף ובפה, אבל שוב, בעדינות, לא טעמי ריבה, אלא טעמים עדינים ביותר
זניים - 500 בקבוק מכל זן
קרינאן - ריח של אדמה, מינרלי מאד, פה עמוס בשוקולד, יין להשכבה ארוכה
שירז - יין חנפן, ביישן, מלטף, כל שלוק מוציא טעמים שונים, פירותי ברמות על
מרלו - ריח של קפה שחור עם הל, טעמי קפה ושוקולד, תנו לו לישון שנתיים
קב"ס - כמו שקבס צריך להיות, ריח וטעם שווים, קפה, ליקוריץ, שוקולד
כל הזניים הם 100% זניים, כולם בחביות ישנות, בערך 12 חודש בחבית
מחיר? מוטו היקב: לא פוגעים בארנק הלקוח", בואו נגיד שתקבלו עודף מ 100 שקל
טרה נובה זה יקב של חברים, מי שמגיע נהיה חבר בשניה, חוויה חושית מענגת, תמשיכו ככה
ומה בסביבה?
שיפוץ יפה של בית הכנסת בדיר עזיז, ביצות נוב עם שלל נרקיסים
היקב הוקם בשנת 2006 במושב כנף ברמת הגולן, על ידי ארבעה שותפים, אז בהתחלה הם עשו 500 בקבוקים, ככה לחברים ולבית, היום הם מייצרים 10000 בקבוק וכבר יצרו לעצמם שם.
הענבים באים מתל פארס, 790 מטר מעל פני הים עם אדמת לבה כבדה, עם מנות קור טובות ו850 ק"ג לדונם, וכל עינב משובח, גיל שרון אחד השותפים, הוא הלוחש לגפן שביקב, הוא זה ששומע מה היא צריכה והוא נותן לה, אם זה עוד קצת מים או חילון מסיבי, הגפן מכירה לו תודה ונותנת את המיטב שבמיטב.
בנוסף ליין יש גם שמן זית מעולה שאילן מוסק משני סוגי זית - 50 דונם זיתים, 35 דונם ארבינקא, שמן ספרדי ישראלי, עדין בטעמו, עם ריח פירותי, הוא אינו צורב את הלוע ומחליק יפה.
זן הקורניקי, הוא עצבני יותר, מריר וצורב כזה שיעשה טוב לבישול ולטיגון.
גם ליקרים מפירות יש ביקב וגם פירות יער בעונה, שילוב מדהים של אנשים וטבע.
מה שותים שם?
בלנדים:
נועם - 2015, קבס, שירז, ויונייה - לכו ותאמינו שלא שמו לכם תפוחים במקום יין, בשומת התפוח וטעם הגראן סמיט מלווים את השותה לאורך זמן, 24 חודש חבית, ישנה עשו לו נעים, לנועם.
בראשית - 2014, שירז, מרלו, קבס, 12 חודש חבית, ישנה, יין קליל ונחמד לשתיה עכשיו ועוד יותר עוד חמש שנים, היין פירותי באף ובפה אבל לא ריבתי. אפטר טייסט , נעים וקצר
חבית 14 - 2015, רק 1000 בקבוק, מרלו שירז קברנה, יין חם ומנחם, יין מתובל בריחות של פלפל, כמון, הל, ציפורן ובפה מתגלים גם התבלינים עם שוקולד, פצצה !!
עופרה- קרניאן, מרלו שירז, יין עוצמתי בטעם ובריח, פירות יער באף ובפה, אבל שוב, בעדינות, לא טעמי ריבה, אלא טעמים עדינים ביותר
זניים - 500 בקבוק מכל זן
קרינאן - ריח של אדמה, מינרלי מאד, פה עמוס בשוקולד, יין להשכבה ארוכה
שירז - יין חנפן, ביישן, מלטף, כל שלוק מוציא טעמים שונים, פירותי ברמות על
מרלו - ריח של קפה שחור עם הל, טעמי קפה ושוקולד, תנו לו לישון שנתיים
קב"ס - כמו שקבס צריך להיות, ריח וטעם שווים, קפה, ליקוריץ, שוקולד
כל הזניים הם 100% זניים, כולם בחביות ישנות, בערך 12 חודש בחבית
מחיר? מוטו היקב: לא פוגעים בארנק הלקוח", בואו נגיד שתקבלו עודף מ 100 שקל
טרה נובה זה יקב של חברים, מי שמגיע נהיה חבר בשניה, חוויה חושית מענגת, תמשיכו ככה
ומה בסביבה?
שיפוץ יפה של בית הכנסת בדיר עזיז, ביצות נוב עם שלל נרקיסים
מדהים
השבמחקתודה רבה
מחקגיל ואילת ואילן, הגענו במקרה וזיכנו לראות אתכם טועמים, בוחנים ובעיקר מתענגים על טעמים מצויינים.
השבמחקמכל משפט שאמרת למדתי.
תודה על חוויה מיוחדת.
לגיל עשית חייל, גאוה גדולה .