יום שני, 27 באוגוסט 2018

ראש השנה והירהורי כפירה חלק ב

נתחיל בהרהורי כפירה, כי למה ללכת בתלם? בגלל החום השורר בארצנו הקטנה, ראש השנה מסתמן כלוהט אז נכון שבפוסט הקודם כתבתי על יינות לבנים לארוחת החג והיום אוסיף גם כמה יינות רוזה  ובלאן דה נואר ולקינוח נשתה יין קינוח אבל כזה שישב במקרר וישלח אותנו לישון אחרי האוכל.
מסתבר שגפילטע פיש\חריימה ילכו טוב גם יין רוזה קר אבל בחיאת אל תתנו לו לשבת הרבה במקרר, הקור הורג לו את הטעם, חצי שעה לפני הפתיחה במקרר יעשו לו טוב, יש המון המון סוגי רוזה בשוק, חלקם משתווים למיץ פטל וחלק טעימים ברמות על, אתם תבחרו מה שאתם אוהבים ותנסו לטעום את מה שאני אוהבת והנה הרשימה שלי:

רוזה של טורא, בלנד של מרלו וקברנה פרנק, אזור השומרון, למי שלא איכפת שהענבים והיקב נמצאים בשטחים, אחד הרוזה הטעימים, לא מתוק מידי אבל כן מלא בפירות

רוזה עשוי מ100% גראנש של יקב אלונה, יין פצצתי, גם הוא לא מהמתוקים ויש לו חמיצות נעימה וגם נשמר שנתיים יופי

מארה פינק של יקב מאיה גם טעים וגם כשר, קרניאן ומורבדר, ים תיכוני להפליא, טיפה מתקתק, אבל לא לאורך זמן, בלגימה השניה המתיקות נעלמת אבל משאירה טעמי פרי בפה

רוזה של נטופה. גם הוא כשר, בלנד של סירה ומורבדר, טאץ' צרפתי ליין ישראלי, חובבי הרוזה היבש יאהבו אותו

וזה על קצה המזלג

יינות בלאן דה נאר, אותם יינות מוצלחים שעשויים מענבים אדומים אבל נראים כלבנים, ז'אנר שאולי לא תפס בארץ אבל יש כמה יקבים שעשוים אותם היטב: יקב גלאי, אמפורה  וצ'ילאג הם בעיני נהדרים, מוכנה לנסות ולטעום עוד עוד מיקבים אחרים.

ואחרי שסיימנו לאכול ובא  לנו קינוח, לא נעליב את יינות הקינוח ולא משנה מאיפה הם בעולם, רק נכניס אותם לצי שעה למקרר ואחרי זה נשתה כוסית קטנה שתיקל אותנו למחוזות השינה.

ואם כפירה, אז עד הסוף, נערבב יינות מהארץ ומחו"ל על שולחן החג, כי כל העולם כולו גשר צר מאד ובכלל, היין התחיל אצלנו בארץ גושן וכנען, זה שאנחנו לא נותנים לזה כבוד, בעייה שלנו

ועוד קצת כפירה, הגיע הזמן להכניס לשולחן החג מאכלים אחרים, יותר קלילים, יותר עשויים מתוצרת חקלאית שלנו, כאלה שלא נצטרך לבוא עם מכנסיים עם גומי.


שנה טובה לכולם!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

יין נשי בגולן

 נשים יינניות זה לא דבר חדש בעולם, בארץ  יש עוד הרמת גבה למרות שיש ולא מעט נשים יינניות, כמה מהן בעלות יקב משלהן? לא הרבה, אפשר להזכיר את צי...