יום שישי, 16 בספטמבר 2011

ראש השנה - חלק א

עוד שבועיים נסב לשולחן חגיגי עמוס מטעמים ונרים כוסית אחת או שתיים או יותר לחיי השנה החדשה וכל אחד יבקש את אשר על ליבו.
ומה יהיה בכוס? במה נתחיל ובמה נסיים?

נתחיל היום עם סקירה מקוצרת של יינות לבנים מתוצרת הארץ, ןמקוצרת על שום מה? על שום שארוכה הרשימה וקטן המקום.
בשבוע הבא נסקור את יינות הרוזה ואת האדומים הקלים ולאחר מכן נתקדם הלאה כטוב ליבנו ביין.
הרשימה פה לא כתובה לפי ניקוד אלא לפי הסדר שלי בלבד!!
1. שרדונה יער יתיר, יין פירותי מאד מרגישים מעט בועות על הלשון

2. ויוניה יער יתיר, יין שונה במיקצת מהמוכר, גם הוא מאד פירותי הן באף והן בלשון צריך קירור טוב.

3. סוביניון בלאן יקב ג'סקלה, מאד מזכיר סוביניון אוסטרלי, בעל אף חזק של אשכולית וטעם של חמאה, מעט מתקתק.

4. שרדונה עמק האלה, לא שרדונה רגיל כמו שאנו מכירים, בגלל האדמה יש טעם מעט גירי ומחוספס שמתחלף במתיקות של צימוק בסוף השתיה

5. סוביניון בלאן של תשבי, יין קל מאד לשתיה, שוב אשכולית באף, אבל בפה יש יותר פירות טרופיים, מורגש אננס מאד.

6. שרדונה של פלטר, יין מענבי מאזור רמת הגולן, יש לו טעם מובהק של פרי, לא להיבהל מהריח בפתיחה, זה שרדונה במיטבו, בלי עץ!

7. C של קסטל, שרדונה מהרי ירושלים, שהיה בחבית 15 חודש, העץ מאד מורגש באף אבל בפה יש מלא בועיות נחמדות שמנטרלות את העץ.

8. ויוניה ריזרב של דלתון, יין שיושן בחביות, בלי ריח עץ אבל כן עם טעם עץ די חזק למי שאוהב, שוב ויוניה אוהב קור!

9. עלמה לבן של דלתון, תערובת נהדרת של ויוניה ושרדונה, יין פירותי להפליא

10. סוביניון בלאן גיר, יקב תבור, ממש גיר במלא טעמו, לא להיבהל, לא שותים גיר, אלא חיספוס מתון ביין עם מתיקות קלילה ביותר

לא ציינתי שנות בציר אבל ביינות לבנים זה בדרך כלל 2010 או 2009.

יש עוד המון לבנים טובים שאני עוד לא שתיתי....אז לא אוכל לכתוב על כך, מכיוון שבתקופה זו יש הרבה השקות ביקבים אני מבטיחה לעדכן!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה