מכיוון שפורט עושים רק באופרטו שבפורטוגל, אז היינות בארץ הם דמויי פורט, חלק ניכר מהם מוצלח ביותר.
יינות מחוזקים יכולים להכיל זן אחד או בלנד של זנים, כולם מקבלים 70% אלכוהול ענבים נקי ותהליך התסיסה שלהם קצר מאד בערך 8 שעות ואז הוא מופסק, הם שוכבים בחביות משלוש שנים ומעלה, ביקב אמפורה למשל היין המחוזק של 07 שכב שלוש שנים בחביות על גג היקב ונתן לגשם ולשמש לעשות מעשים טובים בתכולת החביות.
הטעמים שמורגשים בדרך כלל הם טעמי צימוקים ושוקולד, עם גווני וניל, ליקוריץ, קפה וברנדי.
יינות מחוזקים טובים לקיץ עם קובית קרח, ולחורף לחמם את הלב והנשמה, אפשר להוסיף אותם לבישול ולקינוח למשל: לצמצם במחבת חצי כוס פורט עם שלוש כפות חומץ בלסמי ולשפוך על פירות זה עונג.
ואיזה יינות מחוזקים אני אוהבת?
הרשימה אינה לפי סדר עדיפות!!!
1. גדות של שטרן
2. קדיתא 05 סינגל בארל של ססלוב
3. יקב אלונה
4. FAVOR של אמפורה
5. יקב יפתחאל
6. רובי של אבידן
7. תשבי
8. מרינה של בן חיים
9. סוויטי של גלאי
10. NV של ויתקין
יין מחוזק הוא דיז'סטיף מעולה לכל ארוחה!
תהנו
הירשם ל-
תגובות לפרסום (Atom)
יין נשי בגולן
נשים יינניות זה לא דבר חדש בעולם, בארץ יש עוד הרמת גבה למרות שיש ולא מעט נשים יינניות, כמה מהן בעלות יקב משלהן? לא הרבה, אפשר להזכיר את צי...
-
תשתחררו ממה שאתם מדמייינם לעצמכם שמישהו אומר לכם סעו לעוספיא לאכול, נכון שיש שם פיתות נהדרות מלאות כל טוב, וכנאפה ובקלאווה, אבל יש שם אוכל ...
-
הרבה עבר ב 67 השנים האחרונות על ארון המשקאות של סבא, כולם זוכרים את יין העצמאות, יין הפטישים המצויין שהיה מרדים כל ילד ברגע שהיו פותחים את ...
-
כמויות היין שמוצאות לשוק טרום חג פסח הן אסטרונומיות, החל ב 4 במאה, יינות שולחן כאלה שלא עוברות אצלי את סף הבית וסליחה על הפלצנות וכלה במפל...
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה