יום שבת, 10 במרץ 2012

כי לנו יש פלאפל וגם בירה

טרנד הבוטיקים לא פסח על מבשלות הבירה, בכל פינה יש היום מבשלות בוטיק, יריד בירה, אוכל ובירה בירה בירה ובירה.
רק נקווה שטרנד הבוטיק לא יקפיץ מחירים כמו טרנד היין...........
ישנם מבשלות שהפכו לימים לגדולות אך עדיין ממשיכות לשמור על מסורת של מבשלת בוטיק
בעלי המבשלה נוסעים לחו"ל ללמוד אצל הברומייסטרים הטובים ביותר וחוזרים עם תובנות וטעמים חדשים.
נכון שלנו אין את כל חומרי הגלם הדרושים והכל מיובא, אבל הטעמים הם ישראלים לכל דבר.
בראש לוקחות הבירות הכהות בסגנון הגינס, הסטאוט המרירה, כמו מלכה כהה, פאבו כהה, סלרה סמוק, משום מה הישראלי אוהב אותן יותר
אחכ באים הלאגרים:בהירים כמו אלכסנדר ירוק, ג'ימס פילס כמעט כמו בצ'כיה, בזלת פילזנר וליבירה דאבל פילס
לאגר ענברי:
מבשלת הגולן עם העוג הג'ינגי, הטיפה מריר,פאבו לאגר אדמדם מרווה מאד,
אייל בהיר: אלכסנדר אמברה ובלונד, בטרפליי בלונד,מלכה אדמונית, שאין עליה

וזאת רק קצה ראש הקצף של הבירות בארץ, יש מבשלותת בייתיות ויש כאלה עם מסעדה, יש כאלה שלא מוכרים בחביות אלא רק בבקבוקים ויש כאלה שניתן לשתות אותן רק במבשלה עצמה.
גם אתר לחובבי בירה בארץ יש:http://www.beers.co.il/ פה תוכלו למצוא על בירות מקומיות ובירות יבוא, מחירים, תכולה סגנון.
הבירה מתאימה לאקלים הישראלי, היא מרווה בקיץ, נהדרת בחורף טובה עם חומוס ופלאפל וגם עם בשרים מעושנים כמו בסלרה בימי שישי, או לשבת על המרפסת במלכה ולצפות אל עבר השקיעה.

רק שלא יתקלקלו ולא יקפיצו מחירים כי אחרת שוב טרנד מצליח ימצא עצמו בפח!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה