יום שישי, 30 באוגוסט 2013

עוד יין לשנה החדשה

מרוב אירועי יין, קשה לבחור לאן ללכת, למי ללכת, את מי לא להעליב, קשה, מאד קשה, אבל יותר קשה זה לבחור איזה יין יעלה על השולחן בראש השנה השאתא, מה עוד שלפנינו סוף שבוע ארוך.....עם הרבה אוכל שידרוש גם הרבה יין.
בבלוג הקודם נתתי רשימה של כמה לבנים ורוזה שהם מחביבי ועולים על שולחני תדיר, אני אתגבר את הרשימה של הלבנים ואוסיף רשימת אדומים ויינות קינוח, נראה אותכם מתמודדים.....

עוד לבנים שווים

סוביניון בלאן 2012 של יקב סלוקיה -  מרמת הגולן, היקב נמצא בבעלות ובתוך מסעדת הבשרים מיטשוס, אחד היינות המפתיעים, גם עם נדמה לכם שלפי הצבע יש לכם מים בכוס, הרי שהאף והטעם לא מטעים....לקנות ולשתות

השרדונה מאותו יקב ישב 8 חודשים בחביות חדשות, הוא טוב מאד, קריספי במידה אבל חודשים פחות ובחבית ישנה הוא היה תותח על, עדיין שווה שתייה.

שנין בלאן של יקב אסף -  בלי מילים! אין דברים כאלה, ריחות של חוץ לארץ וטעמים ישראלים בבקבוק אחד

שרדונה  של יקב לוריה -  נהדר למרות אפטר טייסט מריר מידי ולמרות ש 2010 עלה עליו, עדיין יין מוצלח

סוביניון בלאן צ'ילאג -  מאד נעים ומלטף, חומר גלם טוב עם עבודה נכונה
גם המוסקטו מסדרת YOUNG של כרמל יקפיץ לכם את הלב


יינות אדומים  -  מהקל אל הכבד

בלנד 2010 של יקב סלוקיה  - קברנה, שירז מרלו, 18 חודש בחבית -  מאד עגול, מוכן לשתיה!
קברנה פרנק 11 -  יקב אלונה -  18 חודש חבית, מוצלח מאד, מאד, יותר מאחיו 2010, לשתות עכשיו או בעוד שנתיים
קברנה פרנק 11 של יקב שטרן -  טעמו שונה בגלל אזור הגידול, היין מחוספס בתחילה, אחרי שעה הוא נועד לשתיה, בהחלט חוויה
קרניאן 09 של זימנבודה  -  נשמע כבד, אבל אחד היינות הטובים שצצו פה באחרונה מהזן הזה, לשתות עכשיו או לשמור לעוד שנתיים.
מרלו 10 - יקב אלונה -  רק עכשיו הוא מוכן לשתיה, לא לפספס!!!!
פטיט סירה של יקב ארגוב 2010 - מאד נעים באף ובפה, לא משאיר אחריו הרגשת כבדות בגלל אלכוהול גבוה, מעולה לארוחת חג על בסיס דג.
סירה 08 של פויזנר -  אזל  ונגמר אבל למי שיש לשתות ולא לספר.....אחד הטובים שיש בשוק משנה זו.
קברנה 08 של אמפורה-  אם חייבים להרשים אורחים אז  זה היין לארוחת חג, אם לא, תתענגו עליו לבד.
קברנה רזרב 09 יקב אסף  - רק ליודעי ח"ח, אחרת חבל לפתוח.......
פטיט סירה 08 של אבידן -  עכשיו מתחיל להראות את עוצמתו, אחד המשובחים שטעמתי
הר חורשן 08  זימנבודה -  בלנד סמי בורדולוזי, זקוק לשעה וחצי להתאוורר אבל נותן מעצמו.


יינות קינוח - 
וינטאג' של כרמל-  מפתיע!!!!! צריכה עוד כמה כאלה אצלי
הר סיני -  אור הגנוז -  רק להגיש קר מאד והעולם יפה יותר
שני וענבר של יקב הר אודם -  מי שטועם מתמכר
פורט לבן של הר אדיר -  מעולה יחד עם גבינות
מוסקטו של יקב מרכוס -  ממכר

וזו היא רק ההתחלה......


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה