יום רביעי, 12 בספטמבר 2012

זן נדיר לראש השנה

לשימחתי כי רבה צצו בארץ מספר יקבים שיודעים לקחת את הזנים הפחות מדוברים ולעשות מהם יין זני נטו, כן במקום להשתמש בהם כתוסף לבלנד, הופכים את היין לזני ומסתבר שהוא טעים מאד שיודעים לעשות אותו נכון, בראש הרשימה עומד הקברנה פרנק = האם ידעתם שהוא והסובניון בלאן הם ההורים הגנטיים של הקברנה סובניון? הקברנה פרנק נמצא בבלנדים בורדולזיים יחד עם מרלו וקברנה סובניון ובאזור הלואר הוא משמש כיין זני, יש כאלה שאף מכניסים אותו לרוזה, שזה לא רע בכלל.
לטעמי היינות הבאים מגדילים את עוצמתו של הזן הזה:
קברנה פרנק של יקב שטרן
קברנה פרנק 10, 11 של יקב אלונה
קברנה פרנק טפרברג 2010
אמפורה 2006
נעמן 2007

עוד זן נדיר אחד זה הפטיט ורדו שגם הוא נטמע תמיד באיזה בלנד וגם בסביבות 15%, מסתבר שהוא בעייתי לגידול, אבל בארץ הצליחו כמה יקבים לעשות ממנו משהו קסום
 הפטיט ורדו של יקב כהנוב -  ענק מ2004 ועד ........
בן חנה למי שעוד יש ממנו היה 2005 מוצלח אמיתי
פלטר 2010, מעט שטוח בטעמו אבל יכול לבוא בכבוד לשולחן החג
וליקב רמות נפתלי יש גם יין שווה קניה והשכבה ארוכה

המאכלים שילכו יפה עם שני הזנים הללו הם בעיקר ממולאים ועופות, בשר צלי מתקתק יתקבל בברכה , רק לא לשדך להם מאכלים חריפים.....הם לא אוהבים זאת

לא נזניח את הלבנים, שנין בלאן מזמן לא הופיע אצלנו כיין זני, זאת בגלל שהוא מאד חומצי אבל זאב דוניה הוציא שנין בלאן נהדר וגם אורנה צ'לאג הפליאה בשנין מאוזן

הלבן הזה ילך נהדר עם הגפילטע פיש של סבתא והכבד קצוץ של הדודה וכולנו נהיה מבסוטים


חלק שני הסתיים......


 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

יין קינוח, לא רק לקינוח

חברי הקרובים יודעים שיש לי פטיש קשה ליינות קינוח, אותם יינות מחוזקים, מתוקים, לבנים או אדומים, מהארץ או מחו"ל, אני גם הגדלתי לעשות ואכ...