יום שבת, 15 בספטמבר 2012

חלק שלישי ומתוק

ליינות הקינוח קמה עדנה בשנים האחרונות, הרבה יקבים מגדול ועד קטן מוציאים יינות קינוח שווים, מי בסגנון פורט ומי בסגנון האייסויין ודומיו.
ליינות הקינוח יש שונאים ואוהבים, יש כאלה שבכלל את הפורטים שותים בקיץ עם קוביית קרח ויש את אלו שפורט הולך בחורף עם סיגר ואוכל כבד.
יש כאלה שמבשלים עם יינות הקינוח שנותנים קונטרה למאכלים כמו כבדים ובשרים מעושנים.
פורט לבן, רובי או טאוני, מוסקדל, או מוסקטו, טוקאי או וינו סאנטו, סוטרן או בוטריטיס, רק תבחרו
אני חסידה של פורטים ושם כאלה דמויי פורט, בעיקר כאלה מיושנים וישנים שהטעמים שלהם ברורים והם בעלי רבדים של טעמים שכל לגימה מופיע טעם חזק אחר, מליקוריץ דרך וניל וכלה בשקד מריר עם שוקולד בסיום.
יינות קינוח לבנים כמו טוקאי וכמו מוסקדל פורטוגזי הם בעלי טעמים שונים לגמרי ממה שאנחנו מכירים, שם החבית מיישרת קו עם העינב ואנחנו מקבלים יינות דבשיים.
הנה רשימה של האהובים שלי, שחילקתי אותה לתוצרת ארצינו וליבוא, המספור הוא בסדר אקראי לגמרי:

1. גדות של יקב שטרן
2. רובי של אבידן
3. קדיתא של ססלוב, במיוחד 05
4. יקב שושנה, חבית מיוחדת
5. יקב אלונה, יין קינוח אדום
6. מוסקטו של יקב מרכוס
7. ענבר של הר אודם
8. אור הגנוז יין קינוח לבן
9. כל המחוזקים של וילה וילהלמה
10. יקב ויתקין

1. כל הליין של QUINTA DO ESTANHO, פורטים מאחוזות בעמק הדורו הפורטוגלי, לבן, טאוני ורובי, מיושנים
2. מושקדל פורטוגזי
3. טוקאי אסזו 5 פוטאש, הרמה הגבוהה רצוי מתחילת שנות השמונים
4. אייס ווין קנדי ורצוי שיהיה מחוזק בברנדי
5. יינות סוטרן ורק מיושנים מאד ויקרים מאד מאד
6. מוסקאטו אדום איטלקי רצוי כזה שישב יותר מ15 שנה בחבית


זכרו שכל יינות הקינוח מכילים אחוזי אלכוהול גבוהים!!!

שתהיה לנו שנה טובה ומתוקה , שיהיה לנו הרבה יין לשתות ואוכל טוב להנות ממנו ליד, מקומות נחמדים לבקר בהם ובריאות לבצע את הכל








 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה