יום שישי, 28 בספטמבר 2012

זה הקטן גדול יהיה? לא חובה

בזמן האחרון התרבו יקבי הגראז' בארץ, אותם יקבים שהתחילו את הדרך בקטנה מאד עבור חברים ומשפחה, אנשים שפתאום עשו סוויץ' בחיים והכניסו את חיידק היין הביתה לא הבינו עד שהפכו למוכרים פחות או יותר כמה הם מתמכרים לקדחת הענבים.
יקבים כאלה שמייצרים עד 3000 בקבוק ולא רוצים לגדול משקיעים את המיטב בתוצרת שלהם, המשפחה כולה עוברת תהליך של יצירה ביחד עם היין וזה בהחלט גורם מלכד.
בשני יקבים כאלה ביקרתי במהלך החודש האחרון, שני יקבי בית, בהם לכל אחד מבני המשפחה יש תפקיד חשוב ביותר.

יקב מרכוס- נמצא בכפר מונש בלב פרדסי השרון, משפחת מרכוס אינה משפחה חקלאית שורשית, אבל היא בהחלט יודעת איך לטפל בענבים שבאים אליהם ליקב.
אור מרכוס לקח את קורס היין שהוא ואבא שלו עשו ופתח בחצר בית ההורים יקב, שכל המשפחה עוזרת, לכל אחד תפקיד.
בתי קרור לפרחים הפכו למחסן חביות ומחסן בקבוקים והיין? משובח
כל מה שנטעם היה טוב, במיוחד המוסקטו לקינוח.
שווה לקפוץ לשם בשישי לראות מה מתחדש.

יקב הר אדר - שמשפחה בונה בית חדש שבליבו היקב זה כבר שינוי גדול בארץ, מאיה נתנה לירון מתנת יום הולדת קורס יין ומשם? בית מרהיב במקום מרהיב שבמרתפו יקב קטן וממזרי, הפתעות שעלו מן המרתף הזה גרמו לכמה פיות להתעקל בחיוך.
הענבים מגיעים מאזור הרי יהודה ברובם וחלקם מאזור עבדת, החביות הן ישנות ולשלושת הילדים יש תפקיד גדול בזמן קליטת הענבים.
השיראז והקברנה שבאים מאזור שילת מוצלחים, הקברנה מעבדת שונה מכל מה שאנו מכירים, לכן צריך לתת לו את הזמן שלו.
שווה ביקור!

מכייון ששני היקבים הללו אין זמינים לקהל הרחב כל השבוע הביקורים חייבים להיות בתיאום מראש, בכל זאת יקב בבית זה לא פשוט.




עלו והצליחו חברים!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

סליחה, כמה עולה בקבוק יין?

ענף היין, הוא לא בדיוק יציב אצלנו בארץ, כי אין רגולציה ואין גוף אחד ואחיד, כי אין מודעות, אבל מה יש? מחירים בשמיים, של יינות שבמקרה הטוב הי...